Sterke prestasjoner i EYOF

Line Al-Saddi vant bronsemedalje på 400 m under European Youth Olympic Festival i Slovenia. Astrid Cecilie Berntsen løp inn til 9. plass på 1500 m. Og Line var med på det norske laget som tok 5. plass i stafett.

Med tiden 53.60 var Line 39 hundredeler bak den polske vinneren som vant på 53.21. Persen til Line er 53.22 fra slutten av juni. Line var litt uheldig og måtte løpe i ytterste bane både i forsøket og finalen to dager seinere. Hun åpnet kontrollert og lå helt i teten ut på siste langside. Men Line klarte ikke å svare da gull- og sølvvinneren gled forbi. Disse to løp ved siden av hverandre i de to midterste banene mens Line løp i bane 8. Line var likevel fornøyd med bronsen, og det er hennes første internasjonale medalje.

Line løp også siste etappe på 1000 m stafett for Norge. I forsøket hadde laget 4. beste tid med 2.09.28, og i finalen ble det en bra 5. plass med 2.09.70. Laget kom dårlig ut, men løp veldig sterkt på de to lengste etappene.

Astrid Cecilie Berntsen kvalifiserte seg til EYOF gjennom sin sterke pers 4.29.37 på 1500 m i forsøket under NM. I EYOF var det ikke forsøk, men direkte finale. I et tett felt med noe knuffing løp Astrid inn til 4.33.13, hundredelet bedre enn hva hun gjorde i finalen på NM! Det holdt til en fin-fin 9. plass av de 16 jentene som løp. Astrid var syk en periode mellom NM og EYOF og fikk ikke forberedt seg maksimalt, og alt i alt har Astrid all grunn til å være fornøyd, også med tanke på at mange av konkurrentene var ett år eldre enn henne.