Pleier formen i utlandet

Mange av våre beste utøvere har satt kursen sørover for å finne bedre treningsvær enn i Stavanger, men også for å få et avbrekk i treningshverdagen.

Etter sitt strålende løp på maratonløpet i Valencia der han løp godt under VM-kravet, er Zerei Kbrom Mezngi nå Etiopia. Her har hatt en litt roligere treningsperiode, før han starter oppkjøringen mot VM i Ungarn til sommeren. I Etiopia har han også fått anledning til å treffe familie og ganske sikkert andre kjente.

Zerei Kbrom Mezngi (Foto: Friidrett)

Mathias Hove Johansen

På det afrikanske fastlandet er også Mathias Hove Johansen, nærmere bestemt i Sør-Afrik, sammen med Even Meinseth og Ingar Kiplesund. Her har han fått trent svært bra de to siste ukene, og under glimrende treningsforhold har sprintøktene gått raskere og raskere. Han starter innendørssesongen med 60 m i Birmingham og deretter 200 m på Karsten Warholm Games.

Elisabeth Slettum

Elisabeth Slettum spisser formen til innendørssesongen på Tenerife der hun trener sammen med Amalie Iuel, Karsten Warholm og trener Leif Olav Alnes. Hun har fått trent bra tidligere i vinter og har lagt et godt grunnlag for å løpe skikkelig fort denne sesongen. Som Zerei og Mathias har også Elisabeth VM som det store målet.

Marin Stray Gautadottir

Også Marin Stray Gautadottir startet oppkjøringen til innendørssesongen på Tenerife. Gjennom hele fjoråret slet hun med en hamstringskade, men satte likevel pers og kom til semifinalen i U20-VM. Nå er hun skadefri og aldri tidligere har det gått så raskt unna på trening, og på Tenerife fikk hun også en skikkelig fin økt på langhekken.