NM tredje dag: Tre medaljer

Siste dag av senior-NM ga to sølvmedaljer og en bronse til Skjalg. Forholdene var gode og helt på slutten av dagen tittet endelig solen fram.

Først ute var Vienna Dahle på 10 000 m. I fjor vant Vienna distansen og håpet å gjenta bedriften i år. Samtidig håpet hun å løpe under 34 minutter. Vienna åpnet fornuftig og tidlig dannet det seg en trio som vekslet om å dra. Etter 6000 m måtte Vienna slippe de to andre. Hun løp de siste rundene alene og fikk tiden  34.57.00 som ga bronse. «I dag ble det veldig tungt. Jeg kjente vel egentlig allerede på oppvarmingen at beina var tunge, men håpet det skulle gå fint. Følte meg ganske tom fra start, og hadde ingenting å gi da de andre løp forbi etter ca. 6100 m. Er imidlertid veldig fornøyd med at Pernilla tok gullet, det var utrolig fortjent!».

På 200 m ble det sølv til Mathias Hove Johansen i et sterkt felt. Tiden ble 21.44 fra bane tre der motvinden var 0,9. Dermed gjentok en noe sliten Mathias bedriften fra i fjorårets NM på Sandnes der han tok sølv på 100 m og 200 m. Mathias løp en god sving og langside og holdt mange sterke konkurrenter bak seg, men EM-deltaker Jonathan Quarcoo var for sterk. –Ville kjøre hardt fra start og holde langsiden så bra som mulig, det viste seg å funke bra J

Deretter var det Elisabeth Slettums tur på 200 m. Hun hadde to hekkeløp på 400 m og et forsøksheat på 200 m i beina, men det så ikke ut til plage Elisabeth nevneverdig. Hun åpnet bra og lenge så det ut til å bli medalje, men ble forbiløpt på de siste meterne. Tiden ble 24.50 (motvind 0,6), som var kun et hundredel fra bronsen.

Siste øvelse var 1000 m stafett der Skjalg var favoritt. Sergejs løp første etappe og vekslet helt i tet. Mathias løp 200 m og opparbeidet en solid ledelse. Simen Tjelta Larsen overtok stafettpinnen og løp 300 m. Han holdt mye av ledelsen og overlot pinnen til Mike Lubsen som dagen før løp inn til 2. plass på 400 m. Det viste seg at to løp på to dager ble for mye for Mike som har slitt med allergi hele sommeren. Skjalglaget ble forbiløpt siste 30 m og dermed ble det sølv. De fire på laget var selvfølgelig svært skuffet etter løpet. – Beina mine var helt kjørt, så det nyttet ikke, sa Mike etter løpet. Dette er Skjalgs fjerde sølvmedalje de siste fem årene på stafetten, i fjor ble det bronse.