NM tredje DAG: gull og to ganger solv

På NMs siste dag og siste øvelse kom endelig gullet! Zerei Kbrom Mezngi løp inn til suveren seier på 10 000 m med tiden 28,15,64. Zerei fikk god drahjelp første halvdel av løpet og passerte 5000 m på sterke 13,56, noe som gjorde at Zerei fikk det litt tungt mot slutten. Zerei tok sitt femte NM-gull på distansen.

På 200 m menn ble det årsbeste og sølv til Mathias Hove Johansen. Mathias ledet ut av svingen, men på oppløpet kom 400 m løperen Håvard Bentdal Ingvaldsen og tok gullet med tiden 20,68 som er ny pers for Håvard og tangering av Mathias sin personlige rekord. Dette er Mathias sin sjuende strake NM-medalje utendørs på 200 meter. Mathias og Håvard deler nå femteplassen over Norges beste 200 meter løpere gjennom alle tider.

På 1000m stafett (Sarah Al-Saiddi, Marin Stray Gautadottir, Line Al-Saiddi, Elisabeth Slettum) løp Skjalg jentene inn til sølv bak Vidar som satte ny norsk rekord med tiden 2,06,16. Skjalg sin tid, 2,07,02, var også under den gamle rekorden (2,07,66) på distansen og halvannet sekund bedre enn den tiden jentene vant på i fjor!

Det kunne lett godt galt på første veksling på stafetten, men det hold akkurat! Tyrving ledet etter to etapper, men Line løp Skjalg opp i tet på tredje. På fjerde etappe vekslet Vidar med Line Kloster, som tidligere på dagen hadde tatt gull på 200 m, rett bak Skjalg. Elisabeth dro nesten hele etappen, men da Vidar satte inn støtet på oppløpet, ble det litt tungt for Elisabeth

Med to løp i beina på to dager ble det også litt tungt for Astrid i finalen på 1500m. Astrid løp inn på tiden 4,33,14 som er bedre enn gammel persen, men bak den nye persen fra dagen før. Et fantastisk hoved-NM for debutanten Astrid som fredag sikret deltakelse i Norges tropp til EYOF. Sammen med Line sikret Skjalg to av i alt 20 plasser til mesterskapet.

Vel blåst alle sammen!

May Karin Mannes