NM første dag: 2 sølv

Første dag av NM for senior ga to sølvmedaljer til Skjalg. Først ute var Vienna Dahle på 5000 m. Hun hadde som mål å vinne distansen og samtidig løpe under 16.00. Vienna måtte dra mye av løpet selv i vinden. Da det nærmet seg mål sto kampen mellom tre løpere. Vienna kom i mål på 16.19.14, kun 14 hundredeler fra seier. Kommentar fra Vienna: – Litt skuffa. Jeg og Pernilla (Stord) hadde avtalt å dra annenhver runde, og vi gjorde jobben i vanskelige forhold og dro feltet. Synd det ikke holder helt inn, og de 14 hundredelene bak gullet var ganske sure i dag!

Dagens andre medalje tok Mathias Hove Johansen på 100 m. I finaleheatet var det flere av løperne som hadde bedre årsbeste enn Mathias. Han gjorde et godt løp og fikk 10.86, og han var kun 16 hundredeler bak vinneren som har 10.22 fra tidligere i år. Sprintfinalen gikk i 2,6 m/sek motvind.
– Hadde en fin start og veldig bra avslutning i motvinden. Kjekt å treffe når det gjelder.

Elisabeth Slettum kom fra Berlin-EM og var en av medaljefavorittene på 400 m hekk. Forsøksheatet gikk greit og hun kvalifiserte seg problemfritt til finalen. Imidlertid ble to løp på fire timer litt for tøft, og på slutten av finaleløpet gikk Elisabeth tom. Hun ble nummer fem med tiden 60.15, halvsekundet dårligere enn i forsøket.

Nathalie Ommundsen Johnsen kom på tredjeplass i sitt forsøksheat med 12.56 og kvalifiserte seg til finalen på 100 m. Her ble det åttende plass med 12,65 med 2,1 i motvind. Dette var første gang Nathalie kvalifiserte seg til en finale i senior-NM.

Anna Jakobsen fikk åttende beste tid på 400 m med 58.51, men det ble ingen finale siden banen i Byrkjelo har kun seks baner på 400 m.

Mike Lubsen kvalifiserte seg lett til finalen på 400 m som går lørdag. Sergejs Konokov ble utslått i forsøket på 100 m.