NM 3 dag: 2 gull og to sølv

Det ble gull til Zerei og kvinnelaget på 1000 m stafettunder 3. dag av NM senior. Mathias og Elisabeth tok sølv.

Zerei Mezngi var favoritt på 10 000 m og han innfridde til fulle. Han fikk god drahjelp av Awet første del av løpet, men deretter løp han i ensom majestet runde etter runde. En etter en av konkurrentene ble tatt igjen med både en og to runder. Sluttiden ble glimrende 28.21.16 i den drepende varmen, likke langt bak kravet som gir direkte deltakelse i EM. Zerei merket varmen godt allerede fra 2000 m, men likevel løp han to jevne 5000 metere.

Skjalg var blant medaljekandidatene på kvinnenes 1000 m stafett. Nå ble det medalje av edleste slag og en suveren seier, hele 2 sekund foran neste lag. Skjalg fikk 2.08.59 og knuste den tidligere klubbrekorden. Tiden er faktisk den 3. beste norske tiden gjennom alle tider. På laget løp Anna Bogunovic Jakobsen, Line Al-Saiddi, Elisabeth Slettum og Marin Stray Gautadottir.

200 m ble angrepet av et voldsomt tordenregn. Elisabet Slettum var først ute. Forholdene tatt i betraktning løp hun bra og fikk respektable 23.69, men måtte likevel se seg slått av Line Kloster som løp raskere enn Elisabeth, spesielt i svingen.

Mathias Hove Johansen var storfavoritt i klassen for menn, men i mål måtte han nøye seg med 2. plass, kun hundredelet bak vinneren. Om det var de lange minuttene i styrtregnet eller litt for hard åpning kan være årsaker, men Mathias stivnet i alle fall på oppløpet og fikk 21.39.