Leif Inge Tjelta til minne

Leif Inge (Leffi) Tjelta gikk bort mandag etter lengre tids sykdom. Med det har norsk friidrett mistet en stor trenerkapasitet, og Skjalg har mistet et æresmedlem. Han ble 73 år år gammel.

Leffi begynte i Skjalg 16 år gammel. Han løp aktivt i 35 år og rakk å sette klubbrekord både på 800 m, 1000 m, 1500 m, 1 engelsk mil og 3000 m. Tidene på 1000 m, 1500 m og 3000 m var den gang også kretsrekord. Han har også gjeldene kretsrekord på 1500 m i klasse 35-39 år, 40-44 år og 45-49 år, og i klasse 45-49 år har han også rekorden på 3000 m.

Han gjennomførte sitt studie på Idrettshøhskolen og i 1982 var han ferdig med forbundstrenerkurset. Han var med å starte Friidrettens Trenerforening hvor han satt i styret i mange år og var fagansvarlig for løp. Han hadde også treneroppgaver regionalt og nasjonalt. I tillegg publiserte han en mengde treningsfaglige artikler fra sitt kontor på Universitet i Stavanger hvor han tok sin doktorgrad. Mange av dagens norske løpere og trenere har mye å takke Leffi for.

Imidlertid var det kjempeinnsatsen han gjorde som klubbtrener for mellom- og langdistanse, vi i Skjalg først og fremst vil huske Leffi for Allerede på 70-tallet var han samlingspunkt, rådgiver og god samtalepartner for de mange gode løperne Skjalg hadde da. Som klubbtrener gjennom hele 80- og deler av 90-tallet var han tydelig i sin treningsfilosofi og en viktig inspirator, og han betydde mye for mange i klubben vår. Aldri har Skjalg hatt slik løperbredde som da, og hvert eneste år var Skjalg blant de aller, aller beste lagene i Holmenkollstafetten.

Leif Inge Tjelta hadde også lederverv i Skjalg, blant revisor og medlem både av valgkomiteen, husstyret og redaksjonskomiteen i Skjalg-Nytt. I alle sammenhenger var han tydelig på hva han mente, og de aller fleste av oss var enig i hans resonnement. Han har hatt stor betydning for klubben gjennom mange tiår, og av den grunn fikk han et velfortjent æresmedlemskap som han satte stor pris på.

Tjelta var en av etter hvert få som hadde god kjennskap til den tidlige Skjalg-historien, og han var en god og morsom forteller, ofte med smilet på lur. Som illustratør var det mange som humret over Leffis særegne strek. Han etterlater seg utrolig mange gode minner.

Våre tanker går til Asle og Toril.