Julehilsen fra barn og ungdom

Julehilsen fra IL Skjalg barn og ungdom 2020

Her kommer en  liten oppsummering av 2020

Juleavslutning

Iår ble juleavslutningen og Nissestevnet slått sammen til en Nissetrening for 1-6kl., og det var stor iver og masse idrettsglede på arrangementet.

Takk til Stine Bastiansen(Hovedtrener 3kl.) og Marie Kloster (Daglig leder) for vel gjennomført arrangement sammen med trenere og hjelpsomme foreldre.

Aktivitetsoversikt for neste år

Vi har en Skjalg aktivitetsoversikt, som sier litt om aktivitetsnivået for gruppene gjennom året.

Klubbens kalender gir en god oversikt over de prioriterte stevnene i nær fremtid. Første event starter allerede 9 januar med Lerøy samling for 7&8 kl. og Jærcup 12 januar for 5&6kl.

Ny side: Friidrettsstevne for første gang, gir en introduksjon til hva et stevne innebærer av både planlegging og gjennomføring i et deltaker perspektiv.

Lisens
Alle som starter i 13 års klassen (7kl.) eller eldre må ha startlisens for å delta på stevner og krets samlinger.
Dette bestilles og betales direkte selv her: Link​

Smittevern

Det har vært stor fokus på Korona dette året, Smittevern IL Skjalg siden samler denne informasjonen.
Minner om at utøvere  fra 13 år må ta NIF sitt Koronavett kurs som man også finner i linken over. Vi er veldig glade for at vi har klart smittefri trening så langt, og håper alle klarer å holde fokus fremover også.

Oppstart

Første trening etter jul er torsdag 7 januar, med mindre annet er informert fra trener. Se Skjalg kalenderen og Spond for tid og sted.

Høydepunkt 2020…og litt mimring.

En stor takk til alle som har bidratt for å gjøre klubben bedre og løftet Skjalg til nye høyder og bidratt til økt idrettsglede på Nord Jæren, dere er Stavangers beste foreldre! (og Sandnes og Randaberg’s ?)

– Rekordmange unge har fått gleden av friidrett i Stavanger iår, og klubben teller nå rundt 600 medlemmer, opp ca. 20% iår.

– Medlems økningen ble lagt merke til, og vi ble nok en gang førsteside stoff i Stavanger Aftenblad og nevnt i Aftenposten. Ellers har sikkert flere fått med seg at Camilla Herrem’s hemmelige trener er vår fantastiske sprint trener i Skjalg.

– Ifjor var tidenes comeback i 17 Mai toget, hvor 80 ivrige Skjalg utøvere bidro til at vi ble kåret som togets beste idrettslag, vi blir “regjerende mestre” et år til.

– Det er blitt satt hele 16 nye klubbrekorder, 6 av disse var blant barn og ungdom, og det med et fåtall stevner.

– Før landet stengte heilt ned, rakk vi å sende rekordmange utøvere til Lerøysamling i Haugesund, og kretsen tok ut flest utøvere fra vår klubb, hele 19 utøvere ble med til Lerøy lekene i kretskamp for 7 & 8 klasse fra Rogaland. Lerøy lekene for 2021 blir i Haugesund.

– Vi hadde planlagt tidenes Bislett games/Tyrvinglekene tur for 7/8 klasse, og hele 100 Skjalg utøvere/fans måtte se den ryke, vi prøver igjen i 2021, og da vil vi heie litt ekstra på vår egen Elisabeth Slettum i hennes siste sesong. Hvis du vil være med, meld på Bislett games her allerede nå.

– Engasjerte foreldre har sikret oss gode sponsormidler til nytt utstyr som utstyrskasser, plystrespyd, magisk høydelist for å redusere list angst etc. Det setter vi stor pris på, og blir godt mottatt da vi har mange nye utøvere og flere nye treningslokasjoner som drar opp behovet for investeringer på denne fronten.

– Vi er veldig stolte over å sende hele 36 utøvere til 15+ gruppene iår, og at de ved jul teller like mange medlemmer som vi sendte over, er imponerende, da overgangen kan være krevende.

– Dere foreldre har levert en utrolig prestasjon på årets salgsdugnad, det sikrer videre satsing i et krevende Korona år for klubben.

– Vi har ansatt vår andre daglige leder ved Marie Kloster, det har hjulpet mye i et år med COVID-19 utfordringer rundt våre arrangementer.

I julegave ønsker vi oss en hovedsponsor som kan pryde de flotte draktene våre og bidra til enda mer idrettsglede for enda flere. Må innrømme at jeg har hatt dette ønsket i 4 år, men man kan jo fortsatt håpe og tro på et lite julemirakel. ?

Klubben er 85 år gammel i 2020, og det har vært en ære å fått lov til å bidra til starten på en ny storhetstid for klubben, med god hjelp fra alle de fantastiske frivillige i og rundt klubben.

Dette blir mitt siste julebrev som Sportslig leder for barn og ungdom, det har vært 4 givende år, og jeg mener vi har klart å bygge et fundament for videre utvikling av Skjalg opplevelsen for barn og ungdom, som utøvere vil få stor glede av i årene som kommer.

Julehilsen
Rune Hjelle
Sportslig leder barn og ungdom
IL Skjalg
Friidrett for alle – idrettsglede, mestring og utvikling