JR. NM første dag

Mathias Hive Johansen vant gull på 100 m i klasse u20 under NM friidrett junior fredag. Han forbedret persen med 3 hundredeler til 10.69 (+1.0), og det resultatet er det nest beste som er oppnådd av en Skjalgutøver gjennom alle tider. Mathias hadde ingen optimal start, og det var først på slutten av løpet at han sikret seieren.

Stephen Owusu løp også i finalen og fikk tiden 11.12, men i semifinalen fikk han 11.07. Også Sergey Adryasov og Mathias Sivertsvik kom til semifinalen. Sivertsvik har hatt mange skader, og valgte å kjøre på halv maskin.

Simen Tjelta Larsen har hatt en lengre skadeperiode, og dette var hans første konkurranse siden juni. Han løp seg greit til finalen, men her ble tiden ikke bedre enn 10.93 og dermed ble det 6. plass. Simen mangler løpsstyrke og klarer derfor ikke flere løp samme dag.

På 1500 m kom Christine Sekkesæter og Marie Eide Roaldkvam greit gjennom kvalifiseringshetatet og skal løpe finale. Katrine Aske ble utslått. Andreas Wathne ble utslått i sin klasse på 1500, militærlivet har tydelig hatt negativ innvirkning på formen.

Mike Lubsen var best i kvalifiseringen på 400 meter, mens Daniel Pedersen ble utslått.