Jarl Gaute Aase til minne

Det var med stor sorg vi mottok den triste beskjeden om at Jarl Gaute var død. Han var en person som har betydd mye for Skjalg.

Jarl Gaute var en av landets beste løpere på 80-tallet, og mange av rekordene hans står enda i Skjalg. Han har 5 NM gull og 10 NM medaljer på 5000m, 10 000m, 1/2 maraton og terrengløp i perioden 1982-1987. I tillegg vant han to NM gull for Skjalg på 4x1500m stafett.

Det var utrolig kjekt da Jarl Gaute kom tilbake til Skjalg, som den første ansatte i klubben,i 2014. Han hadde klare meninger om hvordan han ville bidra med å utvikle klubben administrativt og sportslig. I forbindelse med NM terrengløp på Stavanger golfbane var han både stevneleder og leder av hovedkomiteen. Jarl Gaute var opptatt av å utvikle talenter og hvilke tiltak vi skulle gjøre for å beholde flest mulig lengst mulig. Han var en stor motivator og utøverne fikk dra nytte av hans kompetanse og erfaring. To av våre juniorlandslagsutøvere har mye å takke Jarl Gaute for.
Først og fremst er det personen Jarl Gaute som vi vil huske og savne. Han har satt spor etter seg som utøver, idrettsleder og trener.