Fire medaljer i junior-NM

Skjalg tok to gull og to bronse under årets norgesmesterskap for junior i Sigdal.

Mathias Hove Johansen ble dobbeltmester i U23 etter å ha vunnet 100 m og 200 m. Tidene ble henholdsvis 10.64 og 21.50 på 200 m. Det har blitt mange løp for Mathias dette året, og derfor ble dette mesterskapet årets siste konkurranse i sprint for 20-åringen.

Tonje Nedberg tok bronse i høyde kvinner U23 med 1.60. Dessuten ble det 4. plass på 100 m hekk med 15.61. Det var Tonjes årsdebut både i høyde og hekk!

Marin Stray Gaustadottir satte pers på 400 m hekk og tok med det en trygg 3. plass i U20. Hun satte også pers på 400 m med 58.90, og var med det kun tideler fra finalen.

Sara Busic var blant favorittene på 800 m, men denne gang holdt det ikke helt inn. Det ble 6. plass på tiden 2.13.89.

På 1500 m U20 satte både Freya Mjølsnes og Thea Austbø personlige rekorder med henholdsvis 4.36.78 0g 4.39.17. I finalen ble Freya nummer seks, Sara Busic ni og Thea ti. Salim Bukali ble nummer ni i klassen gutter U20 med 4.02.91.

Varmen gjorde det utfordrende for de som løp de lengste etappene. Likevel perset Freya Mjølsnes på 3000 m der hun fikk 10.00.72 og ble nummer syv. Thea Austbø fulgte på plassen bak med 10.04.91. Erik Gundersen hadde vært syk i forkant av mesterskapet, noe som preget hans 5000 m. Nikolai Gundersen gjorde en god debut på distansen.