5 MEDALJER TIL IL SKJALG I NM TERRENG KORT LØYPE

NM terrengløp kort løype ble i helgen arrangert i Strandebarm. Det ble et gjørmebad, etter vedvarende nedbør i flere dager. Skjalg løperne gjorde sine saker bra også denne gang. Thea Austbø og Salim Bukari tok hvert sitt gull. Thea i J16 overrasket både seg selv og oss andre i sitt første store mesterskap og stakk av med gullet. Salim i G15 tok sitt tredje UM gull for året og innfridde nok en gang. Marie Eide Roalkvam i damer jr., tok en flott bronse medalje i en tøff klasse. Flott løping også av Malin Jensen Lirhus som tok sin første UM medalje da hun kapret tredjeplassen i J17. Til sist, men ikke minst, en populær bronse i veteranklassen til Dag Gundersen.
I gutter 16 ble det et spennende og jevnt oppgjør hvor Skjalg hadde to løpere med i medaljekampen. Dessverre ble det stang ut, men Erik Tangen Gundersen og Stian Birkeland løp over evne og ble nr.4 og 5. Kjempebra jobb begge to.
I seniorklassene løp Vienna Dahle som vanlig solid og ble nr. 7. Det var på forhånd visse forhåpninger til Ørjan Grønnevig i menn senior, men etter å ha blitt tråkket av skoen etter 250M, var det løpet over for hans del. Han jogget i mål med en sko til en 29 plass. Dermed ble Jon Gopal Bjerga beste senior på 14 plass. Jon løp sitt beste løp på lang tid. Simen Bergseth fulgte flott opp med en 23 plass. I gutter jr. ble Jens Olav Ørpen Hausken nr. 15, og Øivind Midhassel nr. 17.
STAFETT PÅ SØNDAG
Skjalg stilte med 3 herrelag og 1 damelag på søndagens stafett. Damelaget bestående av Marie E. Roalkvam og Vienna Dahle løp jevne og fine etapper og endte på en flott 5 plass. Guttas første lag med Jon G. Bjerga og Ørjan Grønnevig var med i medaljekampen helt til mål, men etter en kjempemiss på en vekslig og et fall ut på nest siste etappe ble det den litt sure 4 plassen til slutt. Våre to andre lag ble til slutt nr. 16 og 19.
Til slutt tusen takk til Jan og Stig, Heidi og Dag, Tone og Gerd Lise som stilte i støtteapparatet. Dere fikk ikke medaljer eller ære, men får terningkast seks