Konkuranser

Nordisk innendørs mesterskap og norsk mesterskap for veteraner ble en flott opptur for Skjalg sin delegasjon.

Fredagen innledet Ketil Helgevold på best tenkelige måte med seier på 800m og dermed ble han både Nordisk og Norsk mester på distansen. -Det ble et “lureløp” hvor jeg klarte å spare en spurt til slutt sa Ketil i en kommentar på vei til banketten fredag kveld. “Luringen” kom i mål på 2.12.20 etter å ha distansert sin argeste konkurrent Kjell Vidar Nordheim på oppløpet og forsert danske Søren Povlsen i siste sving.

Lørdag ble Dag Øxnevad både Nordisk og Norsk mester på 3000m med tiden 9.47.18. Med rundetider som definert av sveitsisk presisjonsur ble det umulig for øvrige konkurrenter å følge dette års 50 års jubilant.

I lengdegropen lykkes Rune Høgberg å distansere to konkurrenter med en cm (!) og dermed kapre en flott sølvmedalje i NM, lengde uten tilløp. Godt beregnet disponering av kreftene som senere ble anvendt vel til ytterligere medaljefangst for Rune på søndagen; Bronse i Nordisk – lengde og samtidig sølv i NM samme disiplin, og sølv på 4*200 NM i stafett.

Ketil Helgevold fulgte lørdag opp med en sølv både i Nordisk og NM på 200m med tiden 26.36, og sølv på 400m søndag  med tiden 56.96. Bagasjen ble ytterligere neddynget med NM stafett sølv også..

Dag Øxnevad fikk uventet hard motstand fra en sprek danske på 3000m søndag som kun sprang tideler senere enn gjeldene dansk rekord for aldersklassen. Dag sin tid var såpass god som 4.35.81 og for det fikk han sølv i Nordisk og gull i NM.

Stafettlaget bestående av Petter Jacobsen, Rune Høgberg, Ketil Helgevold og Leiv Midthassel kapret sølvmedaljene i NM 4*200m foran hjemmelaget, kun slått av GTI som satte ny norgesrekord på øvelsen.

Bakerst Rune Høgberg og Petter Jacobsen, foran Leiv Midthassel og Ketil Helgevold

Bakerst Rune Høgberg og Petter Jacobsen, foran Leiv Midthassel og Ketil Helgevold

 

One thought on “Konkuranser”

Comments are closed.