Eigersund halvmaraton

Lørdag 8. mars var det duket for det tradisjonsrike Eigersund halvmaraton. I år var det også mulig å løpe 10 km.

Start av løpet

Forholdene for løping var meget gode store deler av løpet, men det var en del motvind de siste 4 km. Det stilte 144 løpere til start.

10 km ble vunnet av Frew fra Sandnes IL (31,20), sterk andre plass av Torstein Tengsareid (31,22).

På halvmaraton var det et meget sterkt felt, og fra første meter var farten høy. Det ble satt ny løyperekord av en ny komet ved navn Ben Zywicki som løper for Spirit. (1.05.57). Et imponerde løp.

For klubbens løpere gikk det også meget bra. Simen Bergseth åpnet forrykende og hang på Ben, så lenge det holdt. Det gikk ikke denne gang,  men med flott personlig rekord, kan vi bare gratulere. Tiden 1,10.02 er en flott tid som vil bli endra bedre med et jevnere løp.IMG_1622

Martin Jonhsen stilte overraskende opp til start, og løp på fine 1,16,57. De siste 3 km gikk i et forrykende tempo, så her forventes enda sterkere tider utover sesongen.

Undertegnede selv, Børge Harestad løp på 1,17, 52 og er godt fornøyd i comeback sesongen. Ny halvmaraton 29.03 i København.

Silje Harestad infridde i hennes første halvmaraton på 1,40,29. Akkuratt etter oppsatt løpsprogram.

Erlend Frisvold i klasse 35-39 år løp på 1,33,24 og ga klar beskjed at han hadde gått på en liten smell, men motivasjonen til å forbedre seg er fortsatt tilstede.

En annen løper som per definisjon var klubbløs på løpsdagen, imponerte stort. Gunnar Osmundsen har vært en av IL.Skjalgs beste løpere på slutten av 90 og starten av 2000 tallet. Gunnar har det siste året trent meget godt igjen, med mye hard trening hevet seg til et høyt nivå igjen. Med tiden 1,09,40 så kan man se frem til mange gode løp fra Gunnar utover sesongen. Gratulerer med ny personlig rekord.

Til slutt kan man nevne brødrene Svein ove og Jarle Risa som og løp på 1,09 tallet. Jarle perset med 40 sekunder i en alder på snart 38 år. Det er en tankevekker for yngre løpere.